Primer voor metaal & roest vind je bij Verfwebwinkel

Het gronden van metaal en of roestplekken is een lastige zaak waar veel bij komt kijken. Dit komt doordat metaal vaak moeilijk hecht en omdat roest nog doorwerkt onder een reguliere laklaag. Voor deze situaties is er speciaal primer voor metaal & roest ontwikkeld. Maar welke primer is dan geschikt voor uw klus? Dat is precies de vraag die hier beantwoord wordt.

Wanneer gebruik je een primer voor metaal?

Als je kaal metaal met een kleur wilt schilderen moet je eerst een primer voor metaal aanbrengen. Een primer voor metaal heeft twee belangrijke eigenschappen: het voorkomt roest en het zorgt voor hechting op het metaal. Sommige primers kunnen niet over roest heen geschilderd worden, je moet de roest dan eerst verwijderen met een staalborstel of schuurpapier. Dat is belangrijk want als je dat niet doet gaat het oxidatieproces (roesten) gewoon verder.

Welke primer voor is geschikt voor uw klus?

Primers voor gegalvaniseerd metaal

Gegalvaniseerd staal hoef je eigenlijk niet te schilderen want dat zal niet snel gaan roesten. Toch kan er voor gekozen worden om wel een laklaag aan te brengen. Voordat men dit kan doen zal er eerst gegrond moeten worden. Hiervoor zijn een aantal producten op de markt gebracht. Waaronder de Rust-Oleum Galva Zinc 1085 en de Rust-Oleum Zinkspray Galva Zinc 2185. Deze twee primers zijn ook nog eens geschikt om over zink-coatings heen te gebruiken, een echte topper dus!

Primers voor roestend metaal

Het gronden van roestend metaal is nog lastiger. Als dit niet goed gedaan wordt zal het oxideren van het metaal doorgaan waardoor het geheel er af kan komen zetten. Om dit te voorkomen is er speciale primer ontwikkeld tegen de werking van roest op metaal. Voorbeelden van dit soort primers zijn onder andere de Rust-Oleum Roestprimer 769 / 780 en de Rust-Oleum Combiprimer Anti-Roest. Voor industrieel gebruik is er wederom van Rust-Oleum de 9169 Epoxysysteem roestgrondlaag. Wel is het belangrijk om alle loszittende delen weg te schuren voordat men aan de slag gaat. Dit kan gedaan worden met behulp van bijvoorbeeld een staalborstel.

Primers voor regulier metaal

Er zijn ook genoeg primers voor de wat normalere metaal soorten beschikbaar. Een aantal van de goedkopere varianten hiervoor zijn de Wijzonol Uni Primer, de Rust-Oleum IJzermenie en de Finess Loodvrije Menie. Voor wie wat meer uit wil geven aan de klus zijn de Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer en de Sikkens Redox BL Multi Primer goede opties.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »