Kies de juiste vochtregulerende buitenverf met onze keuzehulp

Vochtregulerende verf buiten op je kozijn schilderen heeft vele voordelen. De belangrijkste reden om vochtregulerende verf buiten te gebruiken is dat de verf niet zo snel afbladdert van je kozijn. Dat verf afbladdert van je kozijn heeft met vocht in het hout te maken en niet met de kwaliteit van de verf wat vele mensen denken.

Hoe werkt vochtregulerende verf eigenlijk?

Vochtregulerende verf zorgt ervoor dat het hout kan blijven ademen (vochtregulatie). Dat betekent dat als er vocht in het hout zit of komt het vocht er weer uit kan door de verf laag heen. Je kunt vochtregulerende verf het beste vergelijken met een verbandgaasje. Als je verbandgaas over je wond doet blijft de wond ook ademen. Zou je 10 lagen verband over je wond heen doen, adement de wond ook niet meer. Dat werkt met verf precies hetzelfde. Na 4-5 lagen vochtregulerende verf kan het hout ook niet echt goed ademen.

Is vochtregulerende verf altijd een oplossing voor afbladderende verf?

Vochtregulerende verf buiten kan een oplossing zijn voor een probleem als afbladderende verf. Gebruik Vochtregulerende verf buiten, nooit binnen.
Het zou beter zijn als je naar een oplossing. Dus dat je voorkomt dat de verf kan bladderen. Door de volgende oorzaken ontstaat het bladderen van verf:

  • Slecht onderhouden of uitgedroogde kitnaden bij het glas (herstel dit met Hybriseal 2PS)
  • Bij boeiboorden duid dit vaak op een lekkage aan de goot
  • Werking van houtverbindingen in de kozijnen, vocht dringt in het hout (capulaire werking)
  • Optrekkend vocht bij deurkozijnen

Is er ook vochtregulerende verf buiten in hoogglans verkrijgbaar?

Helaas is vochtregulerende verf voor buiten alleen in zijdeglans of halfglans verkrijgbaar. Vochtregulerende verf bestaat niet in hoogglans.

Waar moet ik rekening mee houden als ik met vochtregulerende verf ga schilderen?

Probeer altijd eers de oorzaak weg te nemen, daarmee voorkom je al een hoop problemen. Het allerbelangrijkse is dat het hout droog is voordat je gaat schilderen. Laat de grondverf maar achterwege als je extreem veel last hebt van afbladdrende verf. Je kunt de vochtregulerende verf direct op kaal hout aanbrengen.

Daarna is het zo dat je het beste twee dunne lagen aan kunt brengen (de eerste laag mag je beste nog eens verdunnen max. 10%).

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »