Metaalbescherming

10 Product(en)
Filter producten

Het beschermen van metaal, ferro of non ferro, is belangrijk om corrosie te voorkomen. Metaal schilder je dus niet alleen voor een fraai aanzicht, maar ook om de levensduur te verlengen.

Metaalverf van Rust-Oleum is geschikt voor het duurzaam beschermen van metaal, voor binnen en buiten en is in te delen in drie groepen:

 • Noxyde
 • 1 componenten metaalverf
 • 2-componenten metaalverf 

Noxyde:

Rust-Oleum Mathys Noxyde is de perfecte oplossing voor metalen daken. Rust-Oleum Mathys Noxyde is elastisch zodat het het krimpen en uitzetten van de metalen daken prima kan volgen.
De oplosmiddel-versie van NOXYDE die kan worden toegepast bij koude temperaturen tot 0°C en op vochtige oppervlakken is de Rust-Oleum Noxyde Pegarust.  Deze voldoet aan de zwaarste klasse voor corrosiewering C5-M volgens ISO12944 en is een primer en topcoat in één.
Speciaal om met de roller of kwast aan te brengen is de Rust-Oleum Noxyde Peganox op de markt gekomen. Deze 1-Component elastische coating op waterbasis is geoptimaliseerd voor het aanbrengen met kwast of roller en geeft de ondergrond een elastische, goede roestwering en waterdichting.
 

1-componenten metaalverf:

Een antieke badkuip opknappen? Een metalen bad met beschadigingen? Met Rust-Oleum Tub & Tile badkuiplak renoveer je zonder al te veel moeite uw badkuip. In dit set zit alles wat u nodig heeft, kwast en roller toevoegen en u kunt beginnen.

Een primer die rechtstreeks op roest kan en bescherming biedt tegen roest is de Rust-Oleum Roestprimer 769-780. Deze primer kan rechtstreeks op licht vochtige en droge metalen. Afwerken kan daarna evt. met Rust-Oleum Alkythane 7500.
Rust-Oleum Alkythane 7500 is de één-component hoogwaardige deklaag voor metaal en ideaal te verwerken bij lage temperaturen (tot 5°C)

2-componenten metaalverf:

Rust-Oleum Polycoat 4900 in een 2k transparante sealer voor op metaal, maar ook op beton en zeker als parketlak voor hout is deze verf geschikt. Door de poly-urethaan in deze transparante verf wordt de droge verflaag slijtvast en beschermt tegen o.a. koffie, wijn, alcohol en verdunde zuren en basen. Rust-Oleum Polycoat 4900 vergeelt niet en is leverbaar in hoogglans en mat.

Rust-Oleum Epoxycoating 9100 is gebaseerd op 2-componenten oplosmiddelhoudende epoxyharsen. Rustoleum 9100 is hoogglanzend, lood- en chromaatvrij, bevat speciale roestwerende pigmenten en is geschikt voor op vloeren en op metaal en kan rechtstreeks op licht roestige ondergronden.

Rust-O-Thane 9200 is een zijdeglanzende polyurethaan op waterbasis voor een zeer duurzame en kleurvaste deklaag op metaal en is ook geschikt voor gecoate vloeren en gecoate muren.

Een combinatie van deze beide producten is de Rust-Oleum Rust-O-Thane 9600. Rust-O-Thane 9600 is namelijk een flexibele, slijtvaste, chemicaliënbestendige, duurzame 2-componenten coating die geschikt is voor op metaal, vloeren en muren.

Voor atmosferische corrosiebelasting kun je metaalcoatings indelen in corrosiebelastingcategorieën:

 • C1 zeer laag 
  zeer laag Verwarmde gebouwen: kantoren, winkels, scholen, hotels 
   
 • C2 laag 
  Laag Landelijke gebieden (atmosfeer met zeer laag vervuilingniveau) Onverwarmde gebouwen met mogelijke condensatie: opslagplaatsen, sporthallen.
   
 • C3 gematigd 
  Gematigd Stedelijke en industriële gebieden met gematigde vervuiling Productiehallen met hoge luchtvochtigheid en enige vervuiling: wasserijen, brouwerijen, voedselverwerkende industrie
   
 • C4 hoog 
  Hoog Industriële gebieden en kustgebieden met gematigd zoutgehalte Chemische fabrieken, zwembaden, havens 
   
 • C5-I zeer hoog (industrie)
  Industriële gebieden met hoge vochtigheid en agressieve atmosfeer Gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie of infosteel 10 Zeer hoog industrie vervuiling
   
 • C5-M zeer hoog (maritiem/off-shore)
  Zeer hoog industrie Kust en gerelateerde gebieden met hoog zoutgehalte Gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie of vervuiling