Metaalbescherming voor ferro en non-ferrometalen is belangrijk om corrosie te voorkomen. Metaal schilder je dus niet alleen voor een fraai aanzicht, maar ook om de levensduur te verlengen. Metaalverf van Rust-Oleum is geschikt voor het duurzaam beschermen van metaal, voor binnen en buiten en is in te delen in drie productgroepen:

  • NOXYDE
  • 1-component metaalverf
  • 2-componenten metaalverf

Rust-Oleum NOXYDE

Rust-Oleum NOXYDE biedt de perfecte metaalbescherming. Deze coating op waterbasis bestaat uit 1-component en is dus een primer en topcoat in één. NOXYDE is echter net zo sterk als uitgebreidere polyurethaan-systemen. Deze elastische anti-corrosiecoating voldoet niet voor niets aan de zwaarste klasse voor corrosiewering (C5-M) volgens ISO12944. Meer over de verschillende klassen van corrosiewerendheid vind je onderaan deze pagina.

NOXYDE vormt een dik membraan over het oppervlak dat roest en water tegenhoud. Bovendien beschermt NOXYDE het oppervlak tegen uv-straling. Hierdoor is de ondergrond goed bestand tegen slijtage en gaat het meer dan 15 jaar mee. Bovendien is deze roestwerende coating 200% elastisch, waardoor hij ook gebruikt kan worden op metalen daken die krimpen en uitzetten. Breng de coating aan met een kwast, roller of airless. Kies voor een van de vele kleuren, waaronder de populaire RAL-kleuren.

Rust-Oleum NOXYDE Pegarust

Rust-Oleum NOXYDE Pegarust is het oplosmiddelhoudende alternatief voor de gewone NOXYDE. Dankzij de toevoeging van oplosmiddelen, kan NOXYDE Pegarust worden toegepast bij koude temperaturen tot 0°C. Ook op vochtige oppervlakken kan Rust-Oleum NOXYDE Pegarust probleemloos worden toegepast. Pegarust is de elastische anti-corrosiecoating die roestwering en waterdichting tegengaat en onderroest voorkomt. De perfecte metaalbescherming voor koude en / of vochtige oppervlakken dus!

Rust-Oleum NOXYDE Peganox

Rust-Oleum NOXYDE Peganox is een watergedragen 1-component coating die speciaal is ontwikkeld om met een verfroller of kwast aan te brengen. Deze elastische anti-roest coating zorgt voor een optimale waterdichting en uv-bescherming. Roest, vocht en uv-straling krijgen geen kans om het oppervlak te laten slijten.

Rust-Oleum Roestprimer en Alkythane topcoat

Rust-Oleum Roestprimer 769 / 780 is een primer tegen roest die bestaat uit een component. Deze klassieke primer markeert het begin van Rust-Oleum. In 1921 ontdekte een kapitein dat zijn roestige dek niet verder roestte wanneer er visolie op was gemorst. Op basis van dit inzicht werd de eerste antiroest primer op basis van visolie ontwikkeld. De formule is reukarm en zo effectief dat hij zelfs op vochtige ondergronden zijn werk doet. De primer kan al na handmatige ontroesting worden aangebracht op een roestige ondergrond. Zelfs zonder topcoat is de Rust-Oleum Roestprimer 769 / 780 al corrosiewerend.

Rust-Oleum Alkythane 7500 is een 1-component topcoat met corrosiewerende eigenschappen. Deze topcoat is het beste te verwerken bij lage temperaturen tot 5°C. Wanneer de 7500 Alkythane over de 769 / 780 Roestprimer wordt aangebracht, voldoet het systeem zelfs aan corrosieklasse C4 volgens de ISO-norm 12944!

Rust-Oleum Polycoat 2K 4900

Rust-Oleum Polycoat 2K 4900 in een 2-componenten transparante sealer. Deze coating kan gebruikt worden als topcoat voor metaal, maar ook als sealer op beton of als parketlak voor. Door het polyurethaan in deze transparante verf wordt de droge verflaag slijtvast. Bovendien biedt hij bescherming tegen onder andere koffie, wijn, alcohol en verdunde zuren. Rust-Oleum Polycoat 4900 vergeelt niet en is leverbaar met een hoogglans of matte afwerking.

Rust-Oleum Epoxy 9100

Rust-Oleum Epoxy 9100 is een 2-componenten epoxycoating voor metaal. Deze oplosmiddelhoudende epoxycoating is door zijn zeer hoge laagdichte zeer slijtvast. Na slechts een laag zorgt deze coating al voor een hoogglans afwerking in de aangebrachte kleur. Deze epoxy kan rechtstreeks op roestige ondergronden worden aangebracht zonder voorbehandeling. Ook te gebruiken als vloercoating.

Rust-Oleum Rust-O-Thane 9200

Rust-Oleum Rust-O-Thane 9200 is een zijdeglanzende polyurethaan topcoat. Gebruik deze topcoat op metaal dat al eens geschilderd is met een coating van Rust-Oleum of Mathys. Ook op reeds gecoate vloeren of muren kan Rust-O-Thane 9200 worden aangebracht. Door zijn hoge UV-bestendigheid is het een zeer duurzame en slijtvaste coating voor buitenschilderwerk.

Rust-Oleum Rust-O-Thane 9600

Rust-Oleum Rust-O-Thane 9600 is een combinatie van de Epoxy 9100 en Rust-O-Thane 9200. Rust-O-Thane 9600 is namelijk een flexibele, slijtvaste, chemicaliënbestendige, duurzame 2-componenten coating die geschikt is voor op metaal, vloeren en muren. Tevens ideaal voor buiten door zijn duurzaamheid, uv-bestendigheid en kleurvastheid.

Metaalbescherming volgens ISO 12944

Twijfel je over de juiste coating voor metaalbescherming voor jouw schilderklus? Controleer dan eerst tot welke corrosiebelastingcategorie de ondergrond die jij wil gaan schilderen valt. Coatings voor metaalbescherming kunnen volgens ISO 12944 worden ingedeeld in de volgende corrosiebelastingcategorieën:

  • C1: Zeer laag. Voldoende voor verwarmde gebouwen, zoals kantoren, winkels, scholen en hotels.
  • C2: Voor landelijke gebieden met een atmosfeer met een zeer laag vervuilingsniveau. Onverwarmde gebouwen met mogelijke condensatie, zoals opslagplaatsen en sporthallen.
  • C3: Stedelijke en industriële gebieden met gematigde vervuiling. Maar ook productiehallen met hoge luchtvochtigheid en enige vervuiling, zoals wasserijen, brouwerijen en voedselverwerkende industrie.
  • C4: Industriële gebieden en kustgebieden met een gematigd zoutgehalte. Chemische fabrieken, zwembaden en havens bijvoorbeeld.
  • C5-I: Zeer hoog voor industriële gebieden met hoge vochtigheid en een agressieve atmosfeer. Gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie of infosteel 10.
  • C5-M: Zeer hoog voor de maritieme/ offshore sector. Voor gebieden aan de kust en gerelateerde gebieden met een hoog zoutgehalte. Voor gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie of vervuiling.

Wil je weten welke coating je het beste kunt gebruiken voor de corrosiebelastingcategorie waarin jouw klus valt? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We adviseren je graag!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »