Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
23 Feb 2017 | watergedragen verf voor binnen

Wijzonol introduceert geheel vernieuwde interieurlijn: Wijzonol AQUA verf

Zwolle, 1 september 2012 – Een technologische doorbraak in ontwikkeling van de watergedragen interieurverven. Zo noemt Wijzonol haar vernieuwde AQUA lijn welke per 1 september in de markt wordt geïntroduceerd. Het Zwolse laboratorium is erin geslaagd de verwerkingseigenschappen van het gehele systeem voor binnen te verbeteren.

 

Een groep schilders heeft in de laatste fase van het ontwikkeltraject samen met het laboratorium de verschillende verven getest. Alle noodzakelijke eigenschappen zijn beoordeeld, zoals de geur, de verwerking van de verf en het eindresultaat. Fundamentele verbetering van de verf is de hogere viscositeit en daarmee een betere dekking.

Het resultaat mag er zijn: een compleet vernieuwde verflijn voor binnen bestaande uit een hechtprimer, corrosiewerende primer, zijdeglanslak, hoogglanslak en een blanke lak.

Uitgangspunt van de ontwikkeling is met een compleet nieuw en verbeterd product toch het gevoel behouden van werken met traditionele lakken. De weerstand in de kwast bij het gebruiken van het product is daarbij erg belangrijk. Dat dit geslaagd is, kwam duidelijk naar voren uit de reacties van schilders bij de testsessies. Deze variëren van ‘prettige geur’, ‘fraaie volle zijdeglans’ tot ‘waanzinnige dekking!’

Tot zover het persbericht. Binnenkort gaan we de producten zelf uitproberen en maken we een productreview. Wordt vervolgt.......

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »