Hechtprimer vind je bij Verfwebwinkel

De meeste primers zijn enkel geschikt om hout mee te schilderen. Maar wat nou als je kunststof of MDF wil lakken? Voor dit soort problemen is de hechtprimer bedacht. Normale primers krijgen het niet voor elkaar om goede hechting te creëren op dit soort ondergronden, hechtprimer echter wel. De vraag is nu, welke hechtprimer heb ik nodig? In deze keuze hulp helpen we u precies deze vraag te beantwoorden.

Wanneer moet ik een hechtprimer gebruiken?

Hechtprimers zijn gemaakt om hulp te bieden waar normale primers tekort schieten. Denk hierbij aan lastig te hechten materialen als kunststof en MDF maar ook het overschilderen van terpentinelak met watergedragen lak. Verder is verschilt het gebruik ten opzichte van een reguliere grondverf niet. Ook hier geldt, goed schuren en ontvetten voordat je begint met schilderen.

Welke primer is geschikt voor mijn klus?

Hechtprimers komen in allerlei soorten en maten, ze zijn zowel op terpentine- als op waterbasis beschikbaar. Daarnaast heb je 1-component en 2-componenten varianten. De 1-component primers zijn gemaakt voor gebruik binnenshuis. Mooie voorbeelden hiervan zijn: SPS Multi-Primer, Wijzonol Aqua Hechtprimer of Zinsser Bulls Eye 1-2-3. Verder heb je dus ook nog 2-componenten primer, dit is onder andere voor industriële toepassingen, al kan het ook gebruikt worden voor op tegels. Een voorbeeld hiervan is de 3333 van Rust-Oleum.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »