Trimetal grondverf is er in verschillende soorten.

Hierdoor kun je voor elke ondergrond een geschikte grondverf kiezen. Voor metaal heb je weer een andere soort grondverf nodig dan voor hout of kunststof. Er is trouwens geen verschil tussen primer of grondverf, alleen de naam is anders.

Wanneer gebruik je nu grondverf?

Heel kort gezegd; alle ondergronden die nog niet behandeld zijn moeten vaak eerst een laag grondverf krijgen voordat ze verder afgewerkt kunnen worden.
Kaal hout of kale plekken in je schilderwerk schilder je eerst met minimaal 1 laag grondverf en daarna lak je ze af met 2 lagen lak bv hoogglans of zijdeglans.

Waar moet je op letten bij het kopen van Trimetal grondverf?

Het is heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de grondverf en de aflak bij elkaar passen. Is dit niet het geval kan er een spanningsveld ontstaan met slechte hechting tot gevolg.
Dus watergedragen grondverf bij watergedragen lak en grondverf op terpentinebasis bij terpentinebasis lak, TENZIJ anders vermeld op de verpakking.
Verder is het uiteraard belangrijk dat de grondverf geschikt is voor de ondergrond die je wilt gaan schilderen.

Welke Grondverf heeft Trimetal in het assortiment? 

Trimetal grondverf is er op waterbasis (Permacryl) en op terpentinebasis (Permaline), sneldrogend en gewoon drogend, voor vrijwel alle ondergronden en in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar, dus voor elk wat wils.

Zo is er de krasvaste Permacryl PU Primer, de hoogvullende en uiterst goed schuurbare Permacryl FX Primer en de universeel inzetbare Permacryl Multiprimer Prestige.

In het op terpentinebasis-assortiment is er o.a. de sneldrogende Permaline Snelgrond, de thixotrope, extra vullende Permaline Dekgrond en de oude vertrouwde Permaline Primer. Speciaal voor buiten is de Permaline Primer Prestige, deze zorgt voor langer glansbehoud van de afwerklaag.

Trimetal Grondverf zorgt samen met de Trimetal Verf voor een goed verfsysteem zodat je ook als doe-het-zelver een professioneel eindresultaat kunt creëren. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »