Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
08 Sep 2020

De kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Ieder jaar ontwikkelen de Flexa-kleurspecialisten op basis van opkomende trends een nieuwe trendkleur. In 2020 was ‘Tranquil Dawn’ de Flexa Kleur van het jaar. En kun je ‘Spiced Honey’, de trendkleur van 2019 nog herinneren? Dit jaar hebben de kleurexperts gekozen voor de kleur: ‘Brave Ground’. Meer weten over deze nieuwe trendkleur? Wij vertellen je er alles over in dit blog!

Hoe komt de Flexa kleur van het jaar tot stand?

De trendkleur van 2021 zul je dit jaar waarschijnlijk veel in het interieur terug zien komen. Ieder jaar komen Flexa-kleurspecialisten, architecten en designexperts vanuit alle delen van de wereld samen. Ze bespreken samen de laatste trends op het gebied van kleuren. Deze trends en inzichten worden gebundeld tot één hoofdkleur. De kleur van het jaar 2021 dus!

Naast het kiezen van een hoofdkleur worden er ook kleurpaletten en het thema bepaald. Dit gebeurt altijd rondom een bepaald onderwerp. Wist je trouwens dat licht(inval) kleuren ontzettend kunnen beïnvloeden? Check dit blog over licht en kleuren maar eens.

Brave ground: de trendkleur voor het jaar 2021

Tijden veranderen en de wereld voelt onzeker. Wanneer dit gebeurt willen we simpelweg de grond onder onze voeten voelen. De experts noemen de veerkracht van de natuur en de betrouwbaarheid van de aarde als belangrijke speerpunten in het thema ‘The courage to embrace change’ van 2021. Als verwijzing naar ‘een stevige basis’ hebben zij de kleur Brave Ground ontwikkeld. De kleur van het jaar moet een stevige basis geven die ons helpt om veranderingen te omarmen. 

Het mooie van deze kleur is dat het een neutrale en evenwichtige kleur is die heel breed inzetbaar is. Het verbindt ons opnieuw met de natuur en is een stevige basis voor ontelbare kleurenschema’s voor ieder interieur. Daarnaast zorgt de krachtige aardse kleur voor een warme tint die meebeweegt met de verschillende momenten van de dag.

Brave Ground toepassen in je interieur

De Flexa trendkleur van 2021 combineert perfect met aardse tinten, waar warme neutrale grijzen en bruinen worden genoemd. Brave Ground combineert ook heel mooi met warme elementen zoals hout, maar natuurlijk ook met aardewerk. De aardse tinten brengen een gevoel van eenheid en harmonie in huis.

Natuurlijk is Brave Ground ook te combineren met prachtige contrasterende kleuren, waaronder rood en roze. Vooral in de slaapkamer kunnen deze kleuren je ruimte meer pit en vitaliteit geven. Combineer met leuke accessoires zoals opvallende kussentjes om het gevoel compleet te maken. 

De aardse tinten zijn natuurlijk ook heel goed te combineren in een woonkamer met veel kamerplanten. Kies voor een combinatie van de verschillende elementen: lucht, water en aarde voor een duurzame uitstraling. Voeg bijvoorbeeld riet en steen toe om de sfeer compleet te maken.

De verschillende kleurpaletten van Brave Ground

Bij de kleur van het jaar horen ook de verschillende kleurpaletten. Brave Ground heeft vier kleurpaletten. Deze kleuren zijn gemakkelijk te gebruiken in ieder interieur. De paletten hebben ieder een eigen naam en uitstraling:

  • The trust space: dit palet bestaat uit aardse tinten, met neutrale grijzen en bruinen. Het laat de moed om met elkaar in contact te komen zien. Ze geven een gevoel van eenheid en harmonie.
  • The expressive space: sta voor waar je in gelooft, zo maak je een positief verschil. Dit palet bestaat uit rode en roze tinten die opvallen. Ze geven je huis pit en vitaliteit en laten zien wie we nu werkelijk zijn. 
  • The timeless space: dit palet omarmt het oude en het nieuwe met een combinatie van geel, oker en neutrale kleuren. Ze brengen de benodigde positiviteit en balans in een ruimte. 
  • The earth space: het laatste palet staat in het teken van duurzaamheid. Tinten uit de zee, de lucht en de aarde staan hier centraal. Ze zorgen voor een connectie met de natuur.

De kleur van 2021 koop je bij Verfwebwinkel!

De Kleur van 2021, Brave Ground, terug laten komen in jouw interieur? Neem contact met ons op voor advies op maat en de verschillende kleuren uit de Flexa kleurenpaletten van 2021! Ben je meer nieuwsgierig naar Little Greene of de kleuren van Farrow & Ball? Ook daarvoor ben je bij Verfwebwinkel aan het juiste adres!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »