Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
10 Jan 2017 | overschilderbare kit

Acrylaatkit Wet on Wet; Kit aanbrengen, Schilderen, Klaar

Maar de oplossing is op de markt: Den Braven Zwaluw Acrylaatkit Wet on Wet kit.
Deze overschilderbare Acrylaatkit kan direct na het aanbrengen over geschilderd worden. IDEAAL !!!

Zo loop je geen vertraging op en ben je gegarandeerd van strak werk (als je een beetje goed kan kitten en schilderen natuurlijk). Als doe-het-zelver kan je prima verven zoals een schilder schildert, met wat tips kom je al een heel eind.

Acrylaatkit aanbrengen

Den Braven Zwaluw Acrylaatkit Wet on Wet speciaal ontwikkeld om kort na het aanbrengen nat in nat te worden overschilderd met een watergedragen of een synthetische verf.

Naast dat het natuurlijk heerlijk is om meteen verder te kunnen met je klus heeft deze Zwaluw Wet on Wet meer voordelen ten opzichte van een ‘gewone’ acrylaatkit.

Met het gebruik van Den Braven Zwaluw Acryl Wet on Wet reduceer je sowieso het risico op craquelé van de verflaag. Dit komt vooral doordat een overschilderbare acrylaatkit veelal niet volledig is doorgehard voordat hij overschilderd wordt met als gevolg dat de verf scheurt op het kitnaadje.

 

Wat ook nog wel eens zichtbaar wordt, is dat de kitnaad achteraf verkleurt door een reactie met de verf. Hierdoor tekenenen de kitnaden zich alsnog af.

Zwaluw Acryl Wet on Wet heeft die niet. Je verf verkleurt niet door de kit die eronder zit. Zeker als je een watergedragen verf kiest om af te werken loop je dus geen risico om over een tijdje met een andere kleur te zitten. Je wit blijft net zo wit als toen je met zorg je wittint uitkoos. 

Uiteraard is de Wet on Wet kit, net als de gewone overschilderbare acrylaatkit, niet geschikt voor continue waterbelasting. Hiervoor zijn andere kitten op de markt.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »