Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Sep 2016 | aanrecht

Hoe bescherm je muurverf achter het fornuis tegen vuil?

Tegenwoordig zie je steeds minder tegels of glasplaten achter het fornuis. De muur wordt gewoon intact gelaten, maar dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de boel goed schoon krijgt. Voorheen werd er parketlak of blanke PU-lak geadviseerd, maar dat was niet ideaal bij donkere kleuren. Dan was er namelijk vaak een witte waas te zien. Bij de fabrikant Bichemie zijn ze aan de slag gegaan om dit te veranderen en hebben een nieuw product gemaakt: Trae Lyx Naturel Finish.

 

Onzichtbaar vernis

Trae Lyx Naturel Finish is een onzichtbaar vernis dat je over de muurverf heen kunt schilderen. Je kunt het product niet alleen aanbrengen op muurverf, ook kaal beton of stucwerk is een geschikte ondergrond. Trae Lyx Naturel Finish is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten toplaag van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is geschikt voor wanden die zijn afgewerkt met latex, stucwerk en spack, maar ook als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook. Als je een betonnen vloer of aanrecht onbehandeld laat, blijft er altijd stof af komen. Met Naturel Finish van Trae Lyx voorkom je dit. Je kunt Naturel Finish ook gebruiken als afwerking voor vloeren en wanden in een donkere kleur zonder een witte waas achter te laten, ideaal!

Trae Lyx Naturel Finish aanbrengen

Naturel Finish van Trae Lyx dient aangebracht te worden op een schone, droge, was- en vetvrije ondergrond. Op onbekende ondergronden kun je het best een proef opstreek maken. Als het gaat om nieuw aangebrachte lagen stucwerk, spack of latex, moet dit eerst helemaal droog en uitgehard zijn. Trae Lyx Naturel Finish is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. Dit kan de nauwkeurig afgestemde balans van de eigenschappen nadelig beïnvloeden. 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »