Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
15 Aug 2017 | Blauw is het nieuwe zwart

Little Greene: Blauw is het nieuwe zwart

Zwart en wit lijken altijd goed in het interieur. In 2017 zijn de regels voor de inrichting van de woning echter iets verder aangescherpt. Een volledig wit interieur kan anno 2017 echt niet meer en blauw is dit jaar het nieuwe zwart. Waar we vorig jaar nog massaal kozen voor zwarte accenten in het interieur, zien we nu 50 tinten blauw terug in de nieuwste interieurmagazines. In het najaar van 2015 lanceerde het Engelse merk Little Greene al een speciale blauwe kleurenkaart: Little Greene Blue. In combinatie met de nieuwe Little Greene kleurenkaart van 2017 waar ook weer nieuwe blauwtinten in zijn opgenomen, zit je met Little Green verf helemaal on trend! Wij lichten de mooiste tinten blauw van Little Greene voor je uit!

Maak een blauw kleurstatement in het interieur

Zoek je nog een accentkleur voor op je muur? Kies dan voor een van de blauwtinten van Little Greene! Een blauwe muur zorgt voor een moderne twist, maar ademt toch nog een zekere traditionele sfeer uit. Blauwe verf op de muur is daarmee perfect voor in zowel moderne als landelijke interieurs. Bovendien combineert blauw met bijna ieder ander kleurschema. Hierdoor hoef je niet je hele interieur om te gooien wanneer je een muur blauw schildert. Tot slot is blauw een kleur die in iedere ruimte toegepast kan worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zwart, wat een ruimte soms kleiner doet lijken.

Met de nieuwe blauwtinten Grey Stone 276 en Pale Lupin 278 van Little Greene maak je een statement op je muren en deuren. Laat de keuze voor de blauwtint afhangen van de lichtinval in de ruimte voor het mooiste effect.

Ga voor een diepblauwe accentwand met Mazarine 256 (?) van Little Greene. Schilder eventuele planken aan de muur of kasten die voor de muur staan in dezelfde tint voor meer rust en ruimte in de kamer.

Little Greene’s ultieme blauwtint is Ultra Blue 264. Deze tijdloze 100% ultramarine tint is uitermate geschikt voor het maken van een kleurstatement in een ruimte.

Blauw hoeft niet koel te zijn

Vaak zijn mensen bang om blauw in het interieur te gebruiken, vanwege de koele ondertonen van de kleur. Geen enkele kleur is echter zo veelzijdig als blauw. Het is niet voor niets dat we bijna altijd blauwe jeans dragen. Blauwe jeans zijn zo veelzijdig, waardoor ze zoveel gedragen worden en zo’n iconische status in de mode hebben weten te vergaren. Blauw is daarmee een hele relaxte kleur, maar toch altijd chic. De kleur kan overal mee gecombineerd worden: of je nu gaat voor een uitgesproken of ingetogen interieur. Je kunt een ruimte waarin blauw wordt gebruikt dus zo koel of warm maken als je zelf wil!

Geef een traditionele badruimte meer warmte met de nieuwe Little Greene kleur Smalt 255 (?)

Combineer de nieuwe vergrijsd blauwe tint Pale Wedgewood 255 of Grey Stone 276 (?) met wit verweerd hout, koper en een van de prachtige tinten Dorchester Pink van Little Greene voor een warm geheel.

De nieuwe tint Pale Lupin 278 is perfect te combineren met andere interieurtrends, zoals de botanische trend. Ook met planten creëer je een rijkere, warmere sfeer in het interieur.

Wie de nieuwe blauwtint Grey Stone 276 combineert met de nieuwe geeltinten van Little Greene, hoeft zich zeker geen zorgen te maken over warmte in het interieur!

Blauw is het nieuwe zwart volgens Little Greene

Het mag duidelijk zijn dat niet alleen trendwatchers, maar ook de medewerkers van Little Greene overtuigd zijn van blauw in het interieur. Blauw is het nieuwe zwart in 2017.

Heb jij nog een volledig witte ruimte in huis naar aanleiding van de All White trend van vorig jaar? Bestel dan snel een blik blauwe Little Greene muurverf online bij Verfwebwinkel. Dan kun je morgen alweer helemaal on trend zijn met je interieur!

Bang om je muur helemaal blauw te schilderen? Deel je muur dan op in twee delen: schilder onderaan een donkerblauwe lambrisering en verf de bovenkant heel lichtblauw.

All white kan anno 2017 echt niet meer. Doorbreek je witte interieur daarom met een blauwe accentwand in de kleur Royal Navy 257. 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »