Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
15 Nov 2016 | glasvezelbehang

Hoe kun je glasweefselbehang schilderen?

Wat zijn de voordelen van glasweefselbehang?

Laten we eerst beginnen met de voordelen van glasweefselbehang. Het behang bestaat uit fijne glasvezels die op een speciale manier met elkaar worden verweven. Daarna wordt het behang geperst. Dit resulteert in een heel sterk gaas. Het behang wordt daarom vaak gebruikt om beschadigde muren te versterken. Heb je een muur die beschadigd is? Door glasweefselbehang te gebruiken, zorg je ervoor dat het stucwerk niet verder kan afbrokkelen.

Glasvezelbehang heeft natuurlijk ook een decoratieve functie. Het behang is verkrijgbaar in veel verschillende structuren en motieven. Denk bijvoorbeeld aan een ruitstructuur, weefstructuur, visgraatstructuur of een zigzagstructuur. Deze structuren zijn tijdloos! Zeker weten dus dat je met glasweefselbehang nog jarenlang vooruit kunt.

Kun je glasweefselbehang schilderen?

Glasweefselbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is wit. Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om glasweefselbehang te schilderen. Zij zijn bang dat de structuur van het behang verdwijnt door de verf. Dit is echter niet zo. Glasweefselbehang is juist goed te verven en zal altijd zijn structuur blijven behouden.

Tip: Vergeet niet dat je glasweefselbehang pas na 24 uur drogen kunt schilderen!

 

Welke verf gebruik je voor glasweefselbehang?

Nadat je het glasweefselbehang op de muren hebt aangebracht kun je aan de slag met de verfkwast en roller! Niet iedere Muurverf is geschikt voor het schilderen van glasweefselbehang. Kies een professionele muurverf van bijvoorbeeld Sigma, Wijzonol of Sikkens. Alleen kwalitatief hoogwaaridge muurverf is geschikt om te gebruiken bij deze verfklus. Ga voor een neutrale witte kleur of voor een mooie kleur om meer warmte in het interieur te creëren. 

Hoe kun je glasweefselbehang het beste schilderen?

Maar hoe kun je het glasweefselbehang het beste schilderen? Volg hiervoor het volgende stappenplan:

  • Giet voldoende verf in een verfbak en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de verf op een roller of kwast.
  • Verdeel de muur in denkbeeldige banen. Schilder eerst de randen van de te schilderen vlakken met een kwast.
  • Voor de grotere vlakken gebruik je een vachtroller. Daarbij werk je aan de hand van stroken die je van boven naar beneden rolt. Op deze manier kun je de banen een voor een schilderen.
  • Vergeet niet om de vlakken en banen iets te laten overlappen. Zo voorkom je baanvorming!
  • Over het algemeen zijn er twee verflagen nodig om een goede dekking te krijgen. 
  • Glasweefselbehang hoef je niet met glasweefsellijm over te rollen (dat werdt vroeger veel gedaan) Hierdoor kan de muurverf gaan craqueleren (haarscheurtjes). Er ontstaat dan spanningsverschil tussen de glasweefsellijm en de muurverf.

Succes met jouw verfklus! Mocht je graag meer advies willen hebben, laat het ons vooral weten! We helpen je graag. 

Koop Hier Uw Glasweefsel Behang!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »